T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Konya İl Sağlık Müdürlüğü Karapınar Devlet Hastanesi

Facebook Twitter Google Plus Linkedin

Güncelleme Tarihi: 10/10/2019

Olası bir afet ve acil durumunda hastanemizin risklerini ortaya çıkarmak, bu risklerle karşılaşıldığında nasıl baş edileceği ve olay karşısında çözüme yardımı olacak yan yolları bularak gerçek olayda doğabilecek aksaklıkları engellemek amacıyla 10.10.2019 tarihinde Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) kapsamında masa başı ve saha tatbikatı yapılmıştır. İlçemizde sık sık meydana gelen obruk oluşumları nedeniyle hastanemizde olası obruk oluşumuna yönelik senaryo hazırlanmıştır. Öncelikle Afet ve Acil Durum Planı çerçevesinde senaryoya göre yönetim ekibinin sorumlulukları, toplanma, tahliye ve müdahale şekilleri belirlendi. Afet ve acil durumun meydana geldiği ilk andan itibaren öncelik sırasına göre yapılması gerekenler, iletişimin nasıl sağlanacağı, diğer kurumlar ile koordinasyon yapılması, yönetim ekibinin üstlenecekleri görevler yapılan masa başı tatbikatında değerlendirildi.  Masa başı tatbikatının ardından saha tatbikatı gerçekleştirilmiştir. Konya İl Sağlık Müdürlüğümüzden gelen gözlemciler tarafından izlenen tatbikat başarı gerçekleştirilmiştir. Tatbikata katılan personellerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

WhatsApp Image 2019-10-10 at 12.56.34.jpeg

WhatsApp Image 2019-10-10 at 12.56.35.jpeg